Нањинг Ансен Елецтроницс Цо, Лтд

Dom > Знање > Sadržaj
Који су силиконски челични материјали у трансформаторима?
- Jul 27, 2017 -

Пошто је губитак силицијог челика у изменичном магнетном пољу веома мали, трансформатор углавном користи силиконски челични лим за израду магнетног материјала. Силициј челични лим се може подијелити на вруће и хладно ваљање, хладно ваљаних силиконских трака због високе магнетне проводљивости и ниског губитка, тако да се користе за трансформаторе мале величине, мале тежине, велике предности у погледу ефикасности. Перформансе топло ваљаних силиконских челичних трака је нешто мање од хладно ваљаног силицијог челика.

Уобичајени ЕИ трансформатор је направљен од силиконске челичне плоче дебљине 0,35-0,5 мм дебљине е-типа и филма типа И, након топлотне обраде и затим уметнутог у пакет за намотавање, овај тип жељезног језгра користи топло ваљани силиконски челик Лист, већина (висок садржај силикона у квалитетним силиконским челичним моделима за Д41, Д42, Д43, Д301). Језгро прстенастог типа и Ц-типа трансформатора формира се навијањем хладно ваљаног трака Силицон Стеел, при чему се трансформатор Ц-типа врши топлотним третманом и затим сечењем.

Индуктивност цурења трансформатора генерира флукс секундарног, који пролази кроз ваздух и постаје затворено магнетно коло. Густина спојнице између примарног и секундарног трансформатора може смањити цурење. Добар пропуштени трансформатор Индукција не прелази примарну индуктивност од 1/100, високи квалитет Хи-фи који се користи у излазном трансформатору жућке машине не би требало да прелази 1/500.