Нањинг Ансен Елецтроницс Цо, Лтд

Dom > Новости > Sadržaj
Анализа најчешћих грешака у трансформаторима
- Jul 27, 2017 -

(1) Када је стерео гласан и бучан, можда је проблем језгра трансформатора гвожђа. На пример, када је вијка стезања или притиска гвоздене језгре слободна, индикација инструмента је уобичајено нормална, боја, температура и ниво уља изолационог уља се не мијењају знатно, тако да се рад трансформатора мора зауставити и Проверено.

(2) Звук звука у води, издан "Голлум Голлум" буббле буббле, можда је навијање има озбиљнију грешку, тако да делови околине озбиљне топлоте праве нафту и гас. Контакт прекидача за славину је лош и локална тачка је озбиљно прегрејана или трансформатор окреће кратак спој, овај звук ће бити издат. У овом тренутку, треба одмах зауставити рад трансформатора, ремонт.

(3) Звук експлозије звука, како великих, тако и неуједначених, може бити трансформаторско тијело. Изолација има феномен разградње. У овом тренутку, трансформатор треба прекинути рад, ремонт.

(4) Звук "потресања" пражњења, може бити тијело трансформатора или делимично пражњење површине кућишта. Ако је проблем кућиште, у лошем времену или ноћу, може се видети и коронска сјаја или плаве, љубичасте варнице, у овом тренутку треба очистити површину кућишта прљаве, а затим премазати силиконским уљем или силиконском мастом и другим премазима . У овом тренутку, да бисте зауставили трансформатор, провјерите заглавље жељезног језгра и сваки од напуњених дијелова удаљености како би испунили захтјеве.

(5) Када се звук стегне у континуираном, регуларном или трењујућем звуку, могуће је да неки дијелови трансформатора узрокују механички контакт услед вибрација језгре гвожђа или због абнормалног шума узрокованог електростатичним пражњењем, и Све врсте индикатора мерења и температуре не реагују, иако је ова врста буке неуобичајена, али рад без великих штета не мора да се зауставља одмах, може се искључити у ремонту планирања.